maandag 8 augustus 2016

Nieuwe bezigheden nieuwe titel nieuw leven in blog blazen!

Zoals de kop al aangeeft en zoals je kunt zien is de titel van mijn blog aangepast omdat dit meer de lading dekt van wat ik tegenwoordig doe.
Nog altijd is breien een van de bezigheden die ik heel graag doe maar het staat nu een beetje op een laag pitje, niet erg komt wel weer.
Enige tijd geleden heb ik mij in een nieuw avontuur gestort, nl het importeren van Pools servies en het verkopen daarvan middels een webwinkel. (www.mevrouwpolska.nl)
Maar hoe is dat nu zo gekomen?
Al een aantal jaren spaar ik dit servies, ik word er vrolijk van, het is eindeloos te combineren door alle verschillende motieven die prima bij elkaar passen dus je kunt gewoon doorgaan met sparen ;-). Bij een serviestripje, met mijn vriendin, naar Polen ontstond het idee om dit prachtige aardewerk te gaan importeren maar ja hoe doe je dat?

Showroom van de fabriekVerscheidene leveranciers en fabrieken aangeschreven en daaruit zijn wat afspraken gerold waaronder met WIZA. Dit is een bedrijf dat in 1963 opgericht is door Stanislaw Wiza, nu dik in de 80 en nog altijd betrokken bij het proces. Zij maken aardewerk van mineraalrijke klei uit de streek rondom Boleslawiec, beter bekend als Bunzlau. Deze klei wordt 2x op 1300 graden gebakken waardoor het loeisterk wordt, vaatwasser, oven en magnetron bestendig is en prachtig om te zien.
Bij ons laatste bezoek aan Polen hebben wij een rondleiding gekregen en het hele proces kunnen en mogen volgen, heel bijzonder. Dus van een homp klei tot een prachtig eindproduct wat een bijzondere dag was dat. Al die mensen die met liefde voor het product bezig zijn dit te vervaardigen en wij die alles mochten bekijken en van alles konden vragen.

Het beschilderen van aardewerk

De stempels en penselenOp deze foto's kun je zien dat er zowel gestempeld wordt als met pencelen geschilderd, alles wordt met lood en cadmium vrije verf bewerkt.
Inmiddels is de eerste echte order dus een feit en deze verwacht ik zo eind september, super spannend.
De webwinkel is inmiddels in de lucht met een, weliswaar, bescheiden aanbod maar dat breid zich in de loop van de maanden verder uit.
Ik ben voornemens mijn blog weer wat vaker te gebruiken om jullie zo op de hoogte te houden van mijn belevenissen als ondernemer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten