donderdag 9 februari 2012

Kroketten

Kroketten zelf maken, het is echt niet moeilijk en hartstikke leuk om te doen. Met haar heb ik een paar weken geleden dit, voor mij, culinaire experiment uitgevoerd.
De een maakte een paddestoelen ragout de ander groenten. De ragout hebben wij beide een dag van te voren gemaakt zodat die goed af kon koelen, de volgende dag met de smurrie richting Groningen en de kroketten vorm gegeven.Ik moet zeggen, ze waren heerlijk en gelukkig zitten er nog heel veel in de vriezer.Toen ik weer huiswaarts ging was dit dus met kroketten en deze prachtige clapotis die nog even afgemaakt moet worden maar waarvan ik de kleuren echt prachtig vind.

En dan de vorst, over die tocht zal ik het maar niet meer hebben maar toen wij afgelopen maandag over de afsluitdijk reden zagen wij al dit fraais en ja dan kun je gewoon niet anders dan stoppen en vastleggen.dinsdag 7 februari 2012

Heerlijk warm

De trui is klaar en zo lekker warm, vooral met deze winterse dagen een zeer welkome aanwinst. Heb hem gemaakt van Drops Andes een heeft fijn warm garen.Het was leuk deze trui te maken, lekker snel pen 8 en hij heeft een beetje een IJslands effect vind ik.Ben ook content met het rood/oranje garen van Lana Grossa dat ik erbij gebruikt heb.

Dit is het patroon dat ik heb gebruikt.

Ben nog een paar dagen naar Haarlem geweest, heerlijk, vond tijdens een wandeling door de stad nog een leuke deur.Maar wat vooral grappig was was de naam van een wolwinkel in Haarlem, fijne aanwinst trouwens voor de stad. Maar het grappige is dat de winkel dezelfde naam heeft als mijn blog nou ja ongeveer dan.