dinsdag 17 april 2012

Verrassing per post!

Vanmorgen bracht de meneer van de post een pakketje voor mij, joepie ben dol op van die onverwachte presentjes! Het pakje kwam van een lieve vriendin die mij een verlaat verjaardagscadeautje stuurde, wat een feest! Deze prachtige boeddha heeft zij voor mij uitgezocht samen met een hangertje van lithiumkwarts dat de eigenschap heeft dat het troost biedt.


Zo lief en zo leuk om te krijgen!!

Vandaag vroeg ik mij af wie ooit bedacht heeft en vooral waarom, een vrouwensluiting rechts over links gaat en een mannen net andersom, wat is het idee hierachter. Een beetje speurwerk op het wereld wijde web leert mij dat dit stamt uit de tijd dat, vooral vrouwen uit het betere milieu, gekleed werden door een kleedster. Omdat de meeste mensen rechtshandig zijn moest het voor de kleedsters zo zitten dat zij dit makkelijk konden doen en dus knoopjes links en knoopsgaten rechts dit in tegenstelling tot de mannen die geacht werden zichzelf te kleden en bij wie het dus net andersom sluit. Nu vragen jullie je wellicht af vanwaar dit gedoe over een sluiting, welnu, ik ben met een vestje begonnen van het prachtige Madeline Tosh garen en moest de knoopsgaten aan de rechterkant maken en je voelt hem al zij zitten dus links. Dus of ik haal het uit en begin opnieuw of ik ontsla mijn kleedster en kleed mij voortaan zelf aan zodat de knoopjes en de knoopsgaten goed zitten. Juist het wordt de laatste optie, absoluut.


zondag 15 april 2012

Ysolda

Vorige zomer zou het al gebeuren althans dat was mijn idee, in Frankrijk vond een groot wol evenement plaats en Ysolda zou daar een workshop geven die ik erg graag wilde volgen. Helaas veranderde onze route en kwam het er niet van, maar nu, afgelopen vrijdag was het zover in Nieuwegein. Ingeloot voor de workshop en helemaal blij en al weken voorpret. Wat een leuke inspirerende vrouw, zo jong en sprankelend en slim heel erg de moeite waard.


Het was sowieso een erg leuke dag, mooi weer veel leuke mensen gezien en gesproken, ik teken voor nog vele van dit soort dagen. Gelukkig had ik een soort van veiligheidsmarge ingebouwd en maar een goed uur de tijd om alle prachtige wolletjes te bekijken maar het is mij toch gelukt nog iets te kopen en ik ben er erg blij mee. Heb prachtig garen van Madeline Tosh gekocht, 4 strengen light in een mooie blauwe kleur, dit vestje ga ik ervan maken.En zo reden wij weer tezamen terug met de trein, moe maar voldaan, met TijmMarijgjeMoniqueFroukje en ik.
Vorige week ben ik ook nog even bij Tijm langs geweest op haar prachtige moestuin, wat een genot om daar te zijn. Van Tijm kreeg ik een bosje rabarber mee en heb dat meteen verwerkt tot een heerlijke rabarber moes.