vrijdag 12 augustus 2016

Techniek

Nee technisch ben ik echt nooit geweest en zal ik waarschijnlijk ook nooit worden, ik ben er simpelweg te ongeduldig voor denk ik.
Het hebben van een webwinkel is hartstikke leuk maar ik vind het ook hartstikke lastig, in de goede zin van het woord.
Ik wil veel en ik wil het snel en dat zijn geen ingrediƫnten die lekker samengaan.
Gelukkig heb ik een eega die mij veel bij dit soort zaken kan ondersteunen maar ja om nou voor ieder wissewasje bij hem aan te kloppen is ook zo wat.
Dan zijn daar nog de mensen van Shoppagina die mij ten alle tijden te woord staan en antwoord geven op mijn, ongetwijfeld, rare vragen en super vriendelijk zijn, hulde!!!
Ook nu weer, ik wil beter vindbaar zijn op Google en dat is best een dingetje, maar ik blijf het gewoon proberen, vol goed moed en hulp!Al die mooie kopjes wauw!Nou ja zeg noem ik net Shoppagina, bellen zij mij om mij door het menu heen te loodsen, dat noem ik nog eens service!!
Dus de komende dagen stort ik mijzelve weer op het aanpassen en verbeteren en probeer daarbij mijn geduld te bewaren wiehoeee.

Een kleine onderbreking echter aanstaande zondag, dan hebben wij een samenzijn in het Fries Museum vanwege het bijna ten einde zijn van de tentoonstelling Breien, nog niet geweest?? en je hebt nog de kans, echt gaan, zo leuk!!
De tentoonstelling loopt nog tot en met 28 augustus!!


Mijn taartjes op prachtig gebreid kleedje!

Inmiddels er zelf zo'n keer of 5 geweest en het blijft leuk en telkens ontdek ik weer iets nieuws.


maandag 8 augustus 2016

Nieuwe bezigheden nieuwe titel nieuw leven in blog blazen!

Zoals de kop al aangeeft en zoals je kunt zien is de titel van mijn blog aangepast omdat dit meer de lading dekt van wat ik tegenwoordig doe.
Nog altijd is breien een van de bezigheden die ik heel graag doe maar het staat nu een beetje op een laag pitje, niet erg komt wel weer.
Enige tijd geleden heb ik mij in een nieuw avontuur gestort, nl het importeren van Pools servies en het verkopen daarvan middels een webwinkel. (www.mevrouwpolska.nl)
Maar hoe is dat nu zo gekomen?
Al een aantal jaren spaar ik dit servies, ik word er vrolijk van, het is eindeloos te combineren door alle verschillende motieven die prima bij elkaar passen dus je kunt gewoon doorgaan met sparen ;-). Bij een serviestripje, met mijn vriendin, naar Polen ontstond het idee om dit prachtige aardewerk te gaan importeren maar ja hoe doe je dat?

Showroom van de fabriekVerscheidene leveranciers en fabrieken aangeschreven en daaruit zijn wat afspraken gerold waaronder met WIZA. Dit is een bedrijf dat in 1963 opgericht is door Stanislaw Wiza, nu dik in de 80 en nog altijd betrokken bij het proces. Zij maken aardewerk van mineraalrijke klei uit de streek rondom Boleslawiec, beter bekend als Bunzlau. Deze klei wordt 2x op 1300 graden gebakken waardoor het loeisterk wordt, vaatwasser, oven en magnetron bestendig is en prachtig om te zien.
Bij ons laatste bezoek aan Polen hebben wij een rondleiding gekregen en het hele proces kunnen en mogen volgen, heel bijzonder. Dus van een homp klei tot een prachtig eindproduct wat een bijzondere dag was dat. Al die mensen die met liefde voor het product bezig zijn dit te vervaardigen en wij die alles mochten bekijken en van alles konden vragen.

Het beschilderen van aardewerk

De stempels en penselenOp deze foto's kun je zien dat er zowel gestempeld wordt als met pencelen geschilderd, alles wordt met lood en cadmium vrije verf bewerkt.
Inmiddels is de eerste echte order dus een feit en deze verwacht ik zo eind september, super spannend.
De webwinkel is inmiddels in de lucht met een, weliswaar, bescheiden aanbod maar dat breid zich in de loop van de maanden verder uit.
Ik ben voornemens mijn blog weer wat vaker te gebruiken om jullie zo op de hoogte te houden van mijn belevenissen als ondernemer.