dinsdag 16 april 2013

Wandelen

Het lijkt wel of deze week vooral uit wandelen bestaat, maar ik vind het heerlijk en geniet er volop van.
Zondag met vriendin A naar Beetsterzwaag geweest en daar een tocht van 13 km gelopen. Nou kom ik al heel wat jaartjes in Beetsterzwaag maar waar wij nu gelopen hebben was nieuw voor mij en wat is het daar toch mooi. Het was nog redelijk vroeg dus rustig, weinig mede wandelaars gezien.
Na zo'n wandeling neem ik mij altijd voor dit vaker te doen en ook verder, ik zie Pieterpad, Santiago de Compostella en zo nog een paar. Het is, net al breien trouwens, heerlijk meditatief en wanneer je met iemand samen loopt kom je tot fijne gesprekken. Het is ook een bezigheid die ik vele malen leuker vind dan de sportschool, daar heb ik dus echt een enorme hekel aan, maar dit vind ik een mooi alternatief.
Natuurlijk gaat de mobiel wel mee al was het alleen maar voor de foto's.

Toen ik gistermiddag, heerlijk in het zonnetje de honden uit ging laten kwam ik langs een huis dat in ons dorp staat. Wij wonen hier nu ruim 10 jaar en in al die jaren heb ik nog nooit iemand in of om dat huis gezien het staat al jaren leeg.
Een paar jaar terug toen een vriend uit Haarlem op bezoek was hebben wij samen door de ramen staan gluren om te zien dat er een glas op tafel stond met iets erin, er lagen wat kranten of tijdschriften en er stond meubilair. Het is een schattig huisje en het heeft mij al die jaren geïntrigeerd. De heg rond het huis wordt hoger en hoger en al het andere wat er omheen groeit wordt al maar woester en wilder.
In het vroege voorjaar is de "tuin" een zee van sneeuwklokjes echt mooi, maar die zijn nu weg.
Sinds oud en nieuw verkeerd het huis in een nieuwe fase, er zijn ramen ingegooid, de voordeur staat open en er is geprobeerd brand te stichten. Er zijn gele linten om het huis heen gespannen want je mag er niet komen.
Telkens wanneer ik er langs loop vraag ik mij af wie of wat er in dat huis gewoond hebben, misschien ooit wel een gezin met kinderen die in de tuin achter elkaar aan renden of een oude man en vrouw die op zondag bezoek kregen van hun kinderen en een friese stabij hadden die de boel in de gaten hield.
Ik zal het nooit weten maar het blijft mijn fantasie prikkelen.

4 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's Siem!! En idd is wandelen ook voor mij veel prettiger dan de sportschool. En het is bewezen net zo gezond en zinvol!! Dus lekker door blijven lopen en dat Pieterpad......dat blijft er wel, je pootjes gaan er vanzelf nog eens over lopen.

  Jammer van zo'n mooi huis, dat verval.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een mooie fot'os!!!! Ik heb ookw el eens van die dromen over Compostello, een van de routes loopt hier zo'n beetje langs de deur.... Maar ik hou helemaal niet van wandelen dus het zal er wel nooit van komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn zo'n huis, dat prikkelt de creatieve geest.
  Jij kunt in ieder geval goed genieten van dit mooie weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kunt ook in Santiago in etappes; hebben mijn ouders ook gedaan. In 3 jaar op de fiets. Er zijn prachtige refugios waar je als wandelaar kunt overnachten (meestal gratis als ik me dat herinner). Wel op redeljike wandelafstanden.
  Ik zou niet hartje zomer gaan; tikkie heet! (weinig begroeiing/beschutting)
  Mijn ouders vonden het verschrikkelijk mooi om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen