dinsdag 17 april 2012

Verrassing per post!

Vanmorgen bracht de meneer van de post een pakketje voor mij, joepie ben dol op van die onverwachte presentjes! Het pakje kwam van een lieve vriendin die mij een verlaat verjaardagscadeautje stuurde, wat een feest! Deze prachtige boeddha heeft zij voor mij uitgezocht samen met een hangertje van lithiumkwarts dat de eigenschap heeft dat het troost biedt.


Zo lief en zo leuk om te krijgen!!

Vandaag vroeg ik mij af wie ooit bedacht heeft en vooral waarom, een vrouwensluiting rechts over links gaat en een mannen net andersom, wat is het idee hierachter. Een beetje speurwerk op het wereld wijde web leert mij dat dit stamt uit de tijd dat, vooral vrouwen uit het betere milieu, gekleed werden door een kleedster. Omdat de meeste mensen rechtshandig zijn moest het voor de kleedsters zo zitten dat zij dit makkelijk konden doen en dus knoopjes links en knoopsgaten rechts dit in tegenstelling tot de mannen die geacht werden zichzelf te kleden en bij wie het dus net andersom sluit. Nu vragen jullie je wellicht af vanwaar dit gedoe over een sluiting, welnu, ik ben met een vestje begonnen van het prachtige Madeline Tosh garen en moest de knoopsgaten aan de rechterkant maken en je voelt hem al zij zitten dus links. Dus of ik haal het uit en begin opnieuw of ik ontsla mijn kleedster en kleed mij voortaan zelf aan zodat de knoopjes en de knoopsgaten goed zitten. Juist het wordt de laatste optie, absoluut.


6 opmerkingen:

 1. We zijn ook drollen he ;) Dames Rechts Over Links...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je vriendin je zo verwend heeft. Het is je zo gegund!
  Boeiend waarom de knoopagaten zitten waar ze zitten. Weer wat geleerd. Wat een schitterend garen zeggen. Zal het ook gaan halen want ik begrijp dat je het garen niet aan mw oververkoopt : ) ( 'mijn ' kleur hè)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi gebaar. Een Boeddha moet je krijgen zegt men.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn moet dat zijn om zulke mooie dingen cadeau te krijgen.

  Nooit geweten hoe het zat met knopen. Bedankt voor je uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Marieke heeft gelijk; een boeddha moet je krijgen! Waarom, geen idee, maar hij is ERG mooi.

  Je speurtocht naar de knoopsluiting is erg leerzaam, helaas heb ik ook geen kleedster. Erger nog, ik heb amper kleding met knopen om te sluiten! hahaha.

  Het wordt erg mooi.
  Ik herinner me dat het garen iets blauwer was, klopt dat??

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel toevallig heb ik dezelfde uitleg kort geleden op tv gehoord. Dus helemaal correct! Grappige is dat vrouwen wel kleding met links over rechts mogen dragen (unisex), dus eigenlijk op de mannen hun manier, maar de mannen kunnen echt niet de vrouwenmanier dragen!
  Prachtig garen, prachtige steek, ben benieuwd naar het volledige werk en uithalen die handel, anders blijft het je altijd storen en denk je 'had ik maar'!
  Succes in ieder geval! Veel groeten, Marion.

  BeantwoordenVerwijderen