vrijdag 6 april 2012

Nog een keer

Ok heb ik eindelijk weer eens een stukje geschreven, ga ik even eten koken en floep alles weg getsie. Nou ja dan maar even overnieuw beginnen. Lang geleden dat ik iets geschreven heb hier, het kwam er maar niet van, druk met allerlei zaken en geen tijd voor mijn blog. Maar er is in de tussentijd wel heel veel gebeurt op allerlei gebied behalve creatief, maar wellicht komt ook dat wel weer.
In elk geval hebben wij hier in de schuur 3 bijenkasten staan. Deze kasten stonden al een aantal jaren werkeloos bij mijn vader op zolder en dat is eigenlijk best jammer, dus hebben wij besloten bijen te gaan houden. Dat gaat echter niet zomaar en vereist toch wel het nodige inlees werk. Ook een bezoek aan een plaatselijke imker hoort bij de goede voorbereiding en ik denk dat wij dan volgend voorjaar kunnen starten.Eerst nog even een grondige schoonmaakbeurt denk ik!!
Honing centrifuge, jammie.

Sinds enige tijd of eigenlijk pas sinds een goede week, komen onze vondelingen buiten. Vooralsnog gaat dat heel goed en weten zij het kattenluik goed te benutten. Het is een groot feest voor ze al die vogels in de tuin en al het andere dat ontdekt moet worden, zo leuk om te zien.Dit is Daan die bovenop het kippenhok zit en van daaraf regelmatig een duik in de bamboe neemt omdat daar allemaal vogels inzitten.
En nu maar hopen dat het goed blijft gaan en dat zij de weg laten voor wat het is.

Vanmiddag ben ik, na hele lange tijd weer eens gaan vilten. Het is een proefje en ik ga het nog verwerken tot iets, wat weet ik nog niet. Ben best tevreden met het resultaat en nu ligt het te drogen.Nu nog even bedenken wat ik ga breien want erg veel is er niet uit mijn handen gekomen de laatste tijd.

3 opmerkingen:

 1. Ik ben benieuwd naar de honing! Liefs mir

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk weer een blogbericht van je te lezen, door jou ben ik destijds ook aan het bloggen geslagen, al weer 6 jaar geleden...wat ontzettend gaaf die bijen, ik ben dus GEK op honing. Ik vind je viltwerk ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig dat je bijen gaat houden!!
  Ben zelf er ook veel over aan het lezen maar heb besloten ze niet te nemen. Wel ga ik heel veel drachtplanten in de tuin zetten om de bijen te voeden.

  BeantwoordenVerwijderen