vrijdag 15 november 2013

Heb ik iets te vertellen?

Soms wil ik graag een nieuw blogje schrijven maar weet dan niet zo goed waarover, wat boeit het anderen wat ik schrijf maar goed eigenlijk doe ik het ook net voor anderen maar voor mijzelf en het staat een ieder vrij het al dan niet te lezen. De zaken die mij bezighouden zijn mooie luchten, ik kan daar zo van genieten en gelukkig heb ik altijd mijn telefoon bij mij om ze vast te leggen.
Prachtig zoals die zon er nog even tussen door piept!


Het zijn wel allemaal wat onheilspellende exemplaren maar ja dat maakt het voor mij interessant.
Verder hou ik van breien maar dat zal een beetje volger niet ontgaan zijn! 
Op dit moment leer ik mijzelf, eindelijk, een nieuwe methode van breien aan nl continentaal. Voor heel veel mensen in mijn omgeving al helemaal niks nieuws maar voor mij wel, het gaat uiteindelijk sneller en is minder belastend voor gewrichten. Ik stoei nog erg met hoe ik het mijn handen het best kan houden maar heb inmiddels wel door hoe ik recht en averecht moet breien. Vol enthousiasme was ik begonnen met een vest maar toen moest ik met een andere kleur in gaan breien en dat was de bottleneck. Nu vest dus nog op "oude" manier maar het volgende project wordt helemaal continentaal gebreid beloofd.
En ook voeding vind ik belangrijk en in dit kader heb ik een boek aangeschaft, de voedselzandloper, ik ben er nog maar net in begonnen maar het nuttigen van vooral groenten, fruit ed spreekt mij erg aan zo ook het drastisch minderen van mijn koffie gebruik. Dus vanaf nu wordt het havermout in de ochtend hmm even wennen maar het lijkt mij wel wat en ik ben erg benieuwd of deze manier van met voeding omgaan mij ook daadwerkelijk iets op gaat leveren. En als hoofddrank, groene thee hmm niet verkeerd.
Er zullen altijd kanttekeningen bij geplaatst kunnen worden maar op dit moment spreekt dit mij erg aan en is het voor mij een goed handvat.
Dit zijn zo dus wat zaken die mij bezighouden!2 opmerkingen:

 1. Mooi bezig vrouw!!!
  Ik geniet enorm van je foto's met mooie luchten. Je weet de natuur zo prachtig vast te leggen, dat ik met mijn aandacht helemaal in de landschappen word meegezogen.
  Fijn dat je het breien op een andere manier aan het leren bent. Mijn ervaring is, dat als je maar stug volhoudt, je straks niet meer anders wilt.
  En de voeding, ook hier een groot aandachtspunt. Jongste dochter is dit voorjaar overgegaan op suikervrij, lactosevrij en glutenvrij ivm psoriasis en PDS en wij doen daarin ook grotendeels mee. Eerst veel puzzelwerk maar gaat gaandeweg steeds makkelijker. Dat boek heeft ze ook. Ze eet ook veel havermout, maar dan op de moderne manier. Volg haar maar via Instagram : sundtrend waar ze foto's plaatst met recepten.
  Ik geniet erg van je schrijfsels, dus hoop dat je er nog lang mee door wilt gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het erg leuk om te lezen! Ik ben ook gek op mooie luchten... Vooral met van die mooie wolken! Over het breien... Ik ben net begonnen dus voor mij ben jij iemand die al veeeel verder is! Continentaal breien? Ik doe de rechte steek! ;-P

  BeantwoordenVerwijderen