zaterdag 13 juli 2013

Vakantie

Waar hij voor velen nog moet beginnen is die van ons alweer bijna voorbij, de vakantie.
Door omstandigheden, niets ernstigs, moesten wij in eigen land blijven, helemaal niet erg mits het weer een beetje meewerkt. Nu ben ik snel tevreden zolang het maar droog is en dat was het het grootste deel van de vakantie, slechts af en toe een bui en dan vooral s' nachts. Met ons kleine "nieuwe mobiele huisje" zijn wij vertrokken richting Drenthe en vanuit daar verder plannen maken. Wij kwamen terecht in Gees, een prachtig dorpje met Saksische boerderijen heel fraai.Dit is slechts een schuur maar ook al zo mooi en veel van deze schuren zijn voorzien van een vlechtwerk van wilgentakken en stro.


Uiteindelijk zijn wij gewoon ruim 2 weken in Gees gebleven, prima plek en slechts 70km van huis, geloof niet dat wij ooit zo dichtbij met vakantie zijn geweest. Maar het is totaal anders dan Friesland, ik vond het verrassend mooi! 
Tussendoor nog even naar de diplomering van zoonlief geweest wat natuurlijk niet gemist kan worden!

Voor het eerst hadden wij ook Olle mee, onze stabij/wetterhoun en ook dat ging prima, lekker veel gewandeld met hem en ook hij leek het mobiele onderkomen te waarderen.Tot mijn grote vreugde was er in Orvelte een wolfestival en natuurlijk zijn wij daarheen geweest en compleet in de ban geraakt van Alpaca's, wat een leuke beesten en wat geven zij een prachtige wol. Natuurlijk kon ik het niet weerstaan en heb ik een streng gekocht, genoeg om een lekkere kol ofzo van te maken. Verder nog een streng handgevormde Bluefaced Leicester en zijde lace en dit gaat gebruikt worden voor de Swallow tailOok een bezoek aan Westerbork stond op het program, erg indrukwekkend vooral ook omdat een en ander verteld werd door onze 84 jarige gids die in zijn werkzame leven geschiedenis leraar was geweest. De man wist zeer boeiend en beeldend te vertellen.Tot slot nog even wat foto's van de prachtige omgeving.
Het bos in alle vroegte!


Tijdens een wandeling!Kinderen hebben elk ook nog een bezoekje aan ons gebracht met overnachtingen, zoooo gezellig!


Met een Stahl Blauwe Himmel wakker worden is zo fijn!


2 opmerkingen:

  1. Wat een mooi verslag van je vakantie. Ook Nederland heeft zo veel moois te bieden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat je zo genoten hebt in mijn provincie.
    Zelfs ik voel me hier soms nog een vakantie-gangster, terwijl ik er geboren en getogen ben ;-)

    BeantwoordenVerwijderen