donderdag 9 februari 2012

Kroketten

Kroketten zelf maken, het is echt niet moeilijk en hartstikke leuk om te doen. Met haar heb ik een paar weken geleden dit, voor mij, culinaire experiment uitgevoerd.
De een maakte een paddestoelen ragout de ander groenten. De ragout hebben wij beide een dag van te voren gemaakt zodat die goed af kon koelen, de volgende dag met de smurrie richting Groningen en de kroketten vorm gegeven.Ik moet zeggen, ze waren heerlijk en gelukkig zitten er nog heel veel in de vriezer.Toen ik weer huiswaarts ging was dit dus met kroketten en deze prachtige clapotis die nog even afgemaakt moet worden maar waarvan ik de kleuren echt prachtig vind.

En dan de vorst, over die tocht zal ik het maar niet meer hebben maar toen wij afgelopen maandag over de afsluitdijk reden zagen wij al dit fraais en ja dan kun je gewoon niet anders dan stoppen en vastleggen.3 opmerkingen:

 1. Ik heb nog een bakje in de vriezer! Voor volgende keer denk ik aan kaas met rauwe ham, groninger worstkroketten of komijnekaas met kerrie - de mogelijkheden zijn eindeloos!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto's en clapotis! En.... mmmm wat lijken die kroketjes heerlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed idee om zelf kroketten te maken. Ik heb het heel lang geleden eens gemaakt en inderdaad is het niet zo heel moeilijk. Misschien maar weer eens doen.

  Wat een prachtige foto's van het ijs!

  BeantwoordenVerwijderen